Een Hercules transportvliegtuig uit België maakte rond de middag enkele oefennaderingen bij vliegbasis Leeuwarden (foto uit archief van soortgelijke oefening, een paar weken geleden).
Volledig scherm
Een Hercules transportvliegtuig uit België maakte rond de middag enkele oefennaderingen bij vliegbasis Leeuwarden (foto uit archief van soortgelijke oefening, een paar weken geleden). © Anton Kappers

Dit is waarom er een Hercules vandaag over Zwolle vloog

Een niet alledaags beeld boven Zwolle, rond de middag: een groot legervliegtuig vloog laag over de stad. Het bleek te gaan om een Hercules C-130 van het Belgische leger, op een oefenvlucht van en naar Leeuwarden.

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle