Volledig scherm
De zomerkermis is weer neergestreken in de Zwolse binnenstad. © Frans Paalman

Dit weekend: verlichte zeilboten en muziek tijdens Meerpaaldagen

In de haven van Zeewolde zijn zaterdagavond ruim vijfhonderd verlichte zeilboten te aanschouwen, de zomerkermis is weer neergestreken in de Zwolse binnenstad en in Dronten vinden de Meerpaaldagen plaats. Een overzicht van wat er dit weekend is te doen in de regio. 

Meerpaaldagen - In Dronten wordt dit weekend de 27e editie gehouden van de Meerpaaldagen. Het concept is al jaren hetzelfde: muziek en activiteiten voor alle leeftijden. De feesttent op het Meerpaalplein vormt het epicentrum van het evenement. Optreden zijn er vrijdagavond van onder andere Paul Munnik en ABBA Fever. Morgenavond zetten Peter Beense en Q-Music het plein op z'n kop. 

Zomerkermis - Al jaren vaste prik in de Zwolse binnenstad: de zomerkermis. Die is vrijdag neergestreken op het Rodetorenplein en blijft daar tot en met volgende week zondag. Absolute eyecatcher is de achtbaan 'Supermouse'. Om die een plekje te geven, moest het Stadsstrand een deel van het terras afstaan. De kermis is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend. 

Fiesta Europa - Komende zondag vindt in Steenwijk de aftrap plaats van de internationale markt Fiesta Europa, dat voor het eerst wordt gehouden in het dorp. Het evenement laat bezoekers kennismaken met specialiteiten uit zeventien verschillende Europese landen. Fiesta Europa duurt in totaal vijf dagen en wordt volgende week donderdag afgesloten. 

Dockhouse - In Deventer wordt deze zaterdag muziekfestival Dockhouse gehouden. Van fijne zomerse house tunes in de middag tot dampende techno wanneer de zon ondergaat. Het evenement vindt plaats op het Havenplein en duurt tot 23.00 uur. Optredens zijn er onder andere van David VunkWilliam DjokoPhreaks of Visions, Kid Sublime en Mad Miran.

Gondelvaart -  Ruim vijfhonderd verlichte en versierde zeilboten en motorboten van scouting varen zaterdag bij Zeewolde. De gondelvaart is bedoeld als bedankje voor het tiendaagse waterkamp op Scoutinglandgoed Zeewolde. Vanaf 17.00 uur zijn er activiteiten in en rond de Aanloophaven. Op het Raadhuisplein staan dan lokale foodtruckers en er is live muziek. De boten varen om 21.00 uur uit. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle