Idris M. en Julian De Surinamer voor de rechter in Zwolle tijdens een pro formazitting over mishandeling en een liquidatiepoging.
Volledig scherm
PREMIUM
Idris M. en Julian De Surinamer voor de rechter in Zwolle tijdens een pro formazitting over mishandeling en een liquidatiepoging. © Nicole van den Hout

Doorbraak in onderzoek drugsoorlog Zwolle: nieuwe aanhoudingen om schietpartij en drugshandel

updateEen doorbraak in het onderzoek naar de Zwolse drugsoorlog. De politie heeft dinsdag meerdere verdachten aangehouden voor een liquidatiepoging in oktober 2019, een ontvoering en drugshandel. Het gaat om medeverdachten in een grootschalig politieonderzoek naar de Zwolse broers Idris en Abas M., de vermeende opdrachtgevers.

De recherche heeft een gevoelige klap uitgedeeld aan de Zwolse onderwereld. In de onderzoeken naar een drugsoorlog in de stad pakte de politie afgelopen dinsdag drie verdachten op. Justitie verdenkt hen van het uitvoeren van een liquidatiepoging op 26 oktober 2019, een ontvoering van een rivaal afgelopen zomer en drugshandel. 

Lees alles over de schietpartijen die Zwolle teisterden in ons dossier

-> Wie is wie in de Zwolse drugsoorlog? 

-> Lees hier alles over de ontvoering van rivaal R.

Eén van hen is Zwollenaar Jaemy P. (33). Volgens het OM heeft hij in de nacht van 25 op 26 oktober vorig jaar geschoten op rivaal Emin Y. (27) in de Zwolse wijk Holtenbroek. Ook plaatste hij volgens justitie twee maanden daarvoor een baken onder de auto van het beoogde slachtoffer.

In samenwerking met indebuurt Zwolle