Volledig scherm
PREMIUM
Mike Holkamp uit Wapenveld als eigenaar van Tikaani Outdoor. © Foto Freddy Schinkel

Doordeweeks is Mike verpleegkundige in het weekend gaat hij de wildernis in

Door de week werk je voor de baas. Zet je 's avonds de wekker en prop je 's ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

Mike Holkamp leeft in een huisje, in een bos waar sprookjes beginnen. ,,Dit is een jagershuisje van het Geldersch Landschap'', zegt hij over zijn woning. Mike pacht het geheel. Aan de rand van zijn gazon tikken de bomen moeiteloos de hemel aan. Zijn hond Taiga drentelt op een speelse manier om ons heen. ,,Zullen we buiten gaan zitten'', stelt de eigenaar van Tikaani Outdoor voor.

  1. Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatieve route voor de snelweg
    PREMIUM
    Poll + Video

    Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatie­ve route voor de snelweg

    De A28 doorsnijdt Zwolle, maar het had ook heel anders gekund. De inmiddels 90-jarige Rommert Krijtenburg presenteerde in de jaren 60 bij Rijkswaterstaat een alternatief snelwegtracé. Zijn voorstel sneuvelde. Tegenwoordig wordt nagedacht over een A28-tunnel, maar is Krijtenburgs variant alsnog dé oplossing? De civiel ingenieur buigt zich er een halve eeuw later nog eens over.

In samenwerking met indebuurt Zwolle