Volledig scherm
© ANP Extra

Doorstart voor financiële opleiding Deltion College Zwolle

Het Deltion College in Zwolle blaast de opleiding Financiële Dienstverlening nieuw leven in. Het afgelopen jaar werd de opleiding die studenten klaarstoomt voor een baan bij bijvoorbeeld banken, verzekeraars of hypotheekverstrekkers stopgezet bij gebrek aan belangstelling. 

De animo ervoor was helemaal ingezakt, onder meer door het massale banenverlies in de bankensector van de afgelopen jaren. ,,De opleiding kampt met een negatief imago. Maar tegelijkertijd schreeuwen financiële dienstverleners en makelaars in de regio om mensen”, zegt opleidingsmanager Kirsten Slot. ,,Dat de economie in de lift zit heeft daar natuurlijk alles mee te maken.”

Bouwprojecten

De Zwolse mbo-school heeft daarom besloten om de opleiding iets te wijzigen en per september 2019 opnieuw aan te bieden, ditmaal onder de naam Financieel Dienstverlener/Assistent Makelaar. Studenten leren ook om bezichtigingen en taxaties te begeleiden en administratieve zaken rond aan- en verkoop van woningen af te handelen. ,,We maken de opleiding breder en dieper door het makelaardijdeel toe te voegen. Daarnaast maken we een koppeling met onze bouwopleidingen. Studenten leren bijvoorbeeld bestektekeningen en gaan mee naar bouwprojecten. Als je in de makelaardij gaat werken is het belangrijk om ook wat bouwkundig inzicht te hebben.”

De opleiding hoopt in september volgend jaar met minimaal 25 studenten van start te gaan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle