Volledig scherm
PREMIUM
De drie bomen aan de Eekwal. © Marjolein Hoornenborg

Drie bomen in Zwols centrum geel geverfd: 'Geen vandalisme'

Huh? Aan de Eekwal in Zwolle staan opeens drie gele bomen. Ook op de stoep zijn gele voetstappen te zien. Een merkwaardig gezicht. Geelzucht bij bomen, zou zoiets bestaan? 

Het blijkt een kunstzinnig project van Marjolein Hoornenborg, die momenteel afstudeert aan de opleiding interieur architectuur bij ArtEZ. Ze heeft zichzelf gemeld bij de redactie van de Stentor. Voor alle duidelijkheid: het is geen vandalisme, verzekert ze. ,,Want de verf heb ik zelf gemaakt en met een paar regenbuien is het ook zo weer weg.'' De stammen zijn in de nacht van woensdag op donderdag geel gekwast en trokken de nodige aandacht van voorbijgangers. 

 1. Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttechnicus
  PREMIUM
  video

  Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttech­ni­cus

  Frontman Torre Florim van De Staat had de videoclip van de nieuwe single Mona Lisa al helemaal in zijn hoofd. Aan lichttechnicus Martijn Deenen uit Zwolle was de taak om dat idee tot uitvoer te brengen. De clip is opgenomen in zijn vaste podium Hedon. Naar tevredenheid van zanger-gitarist Florim: ,,We hadden mazzel dat Martijn erbij was. Hij heeft echt wel iets extra's toegevoegd.”
 2. Scania presenteert de nieuwe vrachtwagens voor defensie: de Gryphustrucks
  video

  Scania presen­teert de nieuwe vrachtwa­gens voor defensie: de Gryphus­trucks

  ,,Als je kijkt naar wat we gemaakt hebben, dan zijn deze trucks het beste wat we kunnen leveren op dit moment’’, zegt een trotse minister Bijleveld (defensie). Ze krijgt vandaag in Zwolle de sleutel van de nieuwe legertrucks, de Scania Gryphus, overhandigd en geeft deze symbolisch door aan de uiteindelijke gebruiker, Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal L.J.A. Beulen. Over drie jaar moeten de 2037 trucks klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle