Volledig scherm
Het logo van de politie op een uniform. © anp

Dronken man valt politieagent aan in Zwolle

De Zwolse politie heeft vrijdagavond een dronken overlastgevende man aangehouden. Terwijl hij na een bekeuring door de politie naar huis werd gebracht, sloeg hij één van de agenten op zijn oor.

De man lag ladderzat op straat en dat leidde tot bezorgdheid omstanders, die de politie waarschuwden. Agenten vroegen de man bij aankomst om een identiteitsbewijs, maar dat weigerde hij te laten zien. Het leverde hem een bekeuring op. Om de overlast te beëindigen bracht de politie de man naar huis, ,,Hij kon zijn bedje al ruiken, maar vond het nodig om ineens één van de collega's te slaan‘’, aldus de politie.

Eén van de agenten werd voor het huis van de man pijnlijk op zijn oor geraakt, waarop de dronkaard werd aangehouden. Ook er werd aangifte gedaan. Het plegen van een geweldsdelict onder invloed kan worden aangemerkt als een straf verzwarende omstandigheid, aldus de politie. 

  1. Eerste dieren buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’
    PREMIUM
    video

    Eerste dieren buurtboer­de­rij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’

    De schapen zijn al weg, geiten worden in de ochtend opgehaald. Op de plaats waar jarenlang kinderen hebben genoten van dieren, is het een komen en gaan van mensen die dieren komen ophalen of willen hebben. Beheerder Ray Bergman kreeg honderden reacties uit het hele land nadat hij liet weten dat buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle dicht gaat en hij voor ruim twintig dieren een nieuw plekje zoekt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle