Emin Y. zat in het witte busje toen hij in oktober 2019 werd beschoten aan de Bachlaan in Holtenbroek. Hij schoot zelf terug en zit daar sinds juni voor in de cel.
Volledig scherm
Emin Y. zat in het witte busje toen hij in oktober 2019 werd beschoten aan de Bachlaan in Holtenbroek. Hij schoot zelf terug en zit daar sinds juni voor in de cel. © News United / Stefan Verkerk

Drugsoorlog Zwolle: koeriersbusjes verdachte om de haverklap aangehouden, eigenaar blijft in de cel

updateDrugsverdachten Emin Y. (27) en Ali Z. (29) uit Zwolle blijven zeker tot februari in de cel. Ze worden door justitie gezien als kopstukken achter de Abu- en Omar-drugslijnen en spelen een hoofdrol in de Zwolse drugsoorlog. Hun advocaten bepleitten dinsdag voorlopige vrijlating, onder andere omdat het koeriersbedrijf van Y. om zijn aanwezigheid vraagt.

 1. Opstartproblemen elektrische bussen:
‘Stelt niks voor, Chinese makers zijn wereldkampioen’
  PREMIUM

  Opstartpro­ble­men elektri­sche bussen: ‘Stelt niks voor, Chinese makers zijn wereldkam­pi­oen’

  Accu’s zijn opeens leeg en de verwarming hapert: de nieuwe elektrische bussen van Keolis uit China, die sinds kort door de regio rijden, hebben opstartproblemen. Waren degelijke bussen van een oer-Nederlands bedrijf niet beter geweest, vraagt politicus Stijn Hesselink aan het provinciebestuur van Overijssel. Nee, zegt kenner Vincent Wever. ,,China is wereldkampioen elektrische bussen maken.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Gedupeerde toeslagenaffaire hoopt op wegblijven ministers
  Play

  Gedupeerde toeslagen­af­fai­re hoopt op wegblijven ministers

 2. Sneeuw op komst in het hele land
  Play

  Sneeuw op komst in het hele land