Sinds afgelopen week merkt ook Gelre ziekenhuizen een stijging van het aantal coronapatiënten in Apeldoorn en Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds afgelopen week merkt ook Gelre ziekenhuizen een stijging van het aantal coronapatiënten in Apeldoorn en Zutphen. © Kevin Hagens

Druk op regionale ziekenhuizen neemt toe door stijgende coronacijfers

De stijgende coronacijfers zorgen ervoor dat de druk op de ziekenhuizen toeneemt. Behalve ziekenhuis Isala in Zwolle, dat al operaties moest uitstellen, merken ze ook bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen en bij het St Jansdal in Harderwijk het effect van de nieuwe coronagolf.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Stervoetballer John Rep over zijn jaar bij PEC: ‘In Zwolle boden de vrouwen zich niet spontaan aan’
  PREMIUM

  Stervoet­bal­ler John Rep over zijn jaar bij PEC: ‘In Zwolle boden de vrouwen zich niet spontaan aan’

  Op de vlucht voor Franse belastinginspecteurs dook Johnny Rep, de voormalige stervoetballer die donderdag 70 jaar wordt, in 1983 ineens op bij PEC Zwolle. Dat was wennen voor de aanvaller, die overal waar hij speelde - van Ajax tot Oranje, van Valencia tot Bastia - werd bejubeld en aanbeden. Want, zo merkte hij al snel, Zwollenaren zijn te nuchter voor heldenverering. Een gesprek over succes, verafgoding en ouderdom. ,,Ja, het gaat nu wel heel erg hard.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle