Volledig scherm
Hogeschool Windesheim in Zwolle. © ANP

Dyslexie? Dan ben je op Hogeschool Windesheim aan het juiste adres

Voor studenten met een functiebeperking blijft hogeschool Windesheim the place to be. In het jaarlijkse onderzoek van het Centrum Hoger Onderwijs (CHOI) is de Zwolse onderwijsinstelling voor de derde keer op rij als beste uit de bus gekomen in de categorie grote hogescholen.

Windesheim scoort op alle thema’s boven het landelijk gemiddelde. Studenten met een functiebeperking zijn bij Windesheim vooral tevreden over het begrip van docenten en medestudenten voor hun beperking, de digitale maatregelen die er voor hen getroffen worden en de mogelijkheden om op een aangepaste manier tentamens te maken. 

Kritisch

Uit het landelijke onderzoek dat CHOI in opdracht van het Expertisecentrum handicap + studie uitvoerde, blijkt dat studenten met een functiebeperking kritisch zijn over de informatievoorziening, intake en begeleiding bij hun studie. Hoewel duidelijk boven het landelijk gemiddelde, zijn dit ook bij Windesheim de punten waarop de tevredenheid minder hoog scoort. 

Dyslexie

Bij Windesheim studeren circa 2.700 studenten met een functiebeperking, dertien procent van het totale aantal studenten. Dyslexie is de meest voorkomende beperking, maar het aantal studenten met een neurologische beperking zoals autisme en ADHD, psychische aandoeningen of chronische ziektes stijgt gestaag.

  1. Rechtbank heropent onderzoek naar verdachte steekpartij bij speeltuintje in Zwolle

    Rechtbank heropent onderzoek naar verdachte steekpar­tij bij speeltuin­tje in Zwolle

    De rechtbank Overijssel heropent het onderzoek naar verdachte Levi B. De Dalfsenaar stak in september een Zwollenaar neer bij het speeltuintje aan de Van Galenstraat in Zwolle. De wond was bijna fataal, dus wordt B. verdacht van poging tot doodslag. De verdachte bekende de steekpartij, maar gooit het op zelfverdediging. De uitspraak zou volgende week volgen, maar tijdens een tussenvonnis is besloten het onderzoek te heropenen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle