Volledig scherm
PREMIUM
Michel Mulder. © Henri van der Beek

Een openhartig (en soms stekelig) afscheidsinterview met Olympisch schaatskampioen Michel Mulder uit Zwolle

Michel Mulder (33) kijkt terug op de week waarin hij afscheid nam. De schaatser vertelt hoe hij zijn olympische plak ooit voor zichzelf verstopte. ,,Hem zien gaf druk.” Hij lacht tijdens het interview, wordt even pinnig en vertelt openhartig over een ontmoeting met lotgenoot Yvonne van Gennip.

Go to the start. Geen starter zegt het natuurlijk, deze schaatstraining op het ijs van Thialf in Heerenveen. Toch hoor je het nog in het hoofd, als Michel Mulder een start van een 500 meter oefent. De Zwollenaar bukt, zijn benen staan in een hoek van 90 graden. Je hoort ‘ready’ en ‘pang’, terwijl niemand schiet. De eerste klappen van Michel Mulder zijn raak, daarna puntert hij met zijn linkerschaats in het ijs. Hij valt nog net niet.

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle