Volledig scherm
Tim Knol en zijn band spelen in het weekend van 6,7 en 8 september op het Stadsfestival in Zwolle. © Eigen foto

Eerste namen line-up Stadsfestival Zwolle bekend

De organisatie van het Stadsfestival Zwolle heeft de eerste namen van de line-up bekend gemaakt. Onder meer Rico & Sticks en Tim Knol treden begin september op in de Overijsselse hoofdstad.

Theater, muziek, beeldende kunst, multimedia, eten en drinken en verhalen van toen en nu moeten begin september de boventoon voeren bij het vernieuwde Stadsfestival. De Zwolse Theaters, Hedon, Museum de Fundatie, HCO/Allemaal Zwolle, Stadkamer, Academiehuis en de Zwolse onderwijsinstellingen slaan de handen ineen om het festival in de binnenstad een nieuwe impuls te geven.

Naast Rico & Sticks en Tim Knol komen ook Wende, Postmen, Colored Monkeys, Toneelgroep Oostpool, Kameroperahuis, Nederlandse Reisopera, Bruisboot, Bovenste Knoopje Open en 155 optreden in Zwolle.

Het driedaagse festival krijgt dit jaar ook een nieuwe locatie: op en rondom het Potgieterspark , Blijmarkt en het Grote Kerkplein. Vorig jaar werd het Stadsfestival rond theater De Spiegel gehouden, daarvóór lag het zwaartepunt op het Rodetorenplein en de stadsgrachten.

Het Stadsfestival vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september. 

Volledig scherm
Zwollenaren Rico & Sticks spelen begin september in eigen stad. © Rico & Sticks

In samenwerking met indebuurt Zwolle