Volledig scherm
De Kiyomi Krew won het EK in de categorie van dansteams boven de achttien jaar. © XOXO Dance Company

EK hiphop-prijzen voor Zwolse dansschool

De Zwolse dansschool XOXO Dance Company heeft afgelopen weekend twee titels binnengesleept op het Europees Kampioenschap hiphop in het Duitse Kalker. 

In de categorieën dansteams boven de achttien jaar en beste solist onder de tien wisten de KIYOMI KREW en de 9-jarige solist David Kitoyan prijzen in de wacht te slepen voor de dansschool. Eerder dit jaar wonnen zij al op het NK. Namens de dansschool deden ook nog David Kitoyan, Dunia Darwiesh, Dina Al-Abbasi en het Kiyomi Kids team mee.

Door flink te trainen met coaches Alysha Schoonhoven, Zahra Darwiesh, Douglas Abbes en Xoë Sorée werd iedereen klaargestoomd. ,,De dansers hebben echt moeten strijden", zegt Sorée. ,,Veel landen hadden acrobatiek in hun dans zitten, iets dat wij niet hadden. Wij hebben gewonnen op basis van uitstraling en energie. De jury ging net niet helemaal uit hun dak en de zaal ging mee in het optreden."

Boven verwachting

,,Het was een inspiratie om andere landen te zien", zegt Sorée. Zij gingen niet met hoge verwachtingen naar de finale toe. ,,We hadden wel gehoopt om te scoren, maar we dachten we gaan er het beste van maken." Dat het zo'n succes is geeft de dansschool weer een boost richting het WK. ,,We gaan het nog een keer uitgebreid vieren. We hebben het nu ook gevierd, maar waren erg moe van het lange weekend." 

Vanavond is de eerste training voor het WK van 23 tot en met 27 augustus in Glasgow. ,,Ik hoop dat we het ook daar ver kunnen schoppen", sluit Sorée af. 

Volledig scherm
De 9-jarige David Kitoyan is Europees Kampioen in de categorie solo onder de 10 jaar. © XOXO Dance Company
  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle