In de gemeente Dalfsen staan zes grote windmolens. Net over de grens in Zwolle staan er vier en iets noordelijker in Staphorst drie.
Volledig scherm
PREMIUM
In de gemeente Dalfsen staan zes grote windmolens. Net over de grens in Zwolle staan er vier en iets noordelijker in Staphorst drie. © Pedro Sluiter Foto

Energiedoelen in het geding: tien nieuwe windmolens op grens Zwolle-Dalfsen-Staphorst moeten lucht geven

In het gebied waar gemeenten Zwolle, Dalfsen en Staphorst aan elkaar grenzen staan nu dertien windmolens. Om aan haar energiedoelen te voldoen, overweegt Dalfsen er op haar grondgebied nog eens minstens tien te bouwen. Na strepen en schrappen zet ingenieursbureau Sweco daarbij gedecideerd een punaise op de kaart: het Dalfserveld en Nieuwleusen-West.

0 reacties

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    12

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Zwolle