Ervaren huisartsenteam onder de indruk van heel veel corona-leed ‘achter de voordeur’

VideoHuisarts Sjoerd Steendijk uit Zwolle en rijdend doktersassistent Martine van de Weg uit Oldebroek crossen regelmatig in het holst van de nacht in een auto van de huisartsenpost door de regio. De afgelopen weken hielpen ze de een na de andere corona-patiënt thuis in acute nood. Een bizarre tijd.

Veel van het corona-verdriet is onzichtbaar, constateren beiden. ,,Je ziet in de landelijke media niet wat voor een enorm verborgen leed en verdriet er zich achter de voordeuren afspeelt’’, zegt huisarts Sjoerd Steendijk.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle