Volledig scherm
© anp

Failliet schildersbedrijf
Schunselaar's deels gered

Twee van de drie onderdelen van het failliete Schunselaar’s Schildersbedrijf in Zwolle en Dronten maken een doorstart. 

Het gaat om de Glasservice-Express en de Dronter vestiging van het schildersbedrijf. Voor de vestiging in Zwolle is het niet gelukt een doorstart te realiseren. Deze wordt ontmanteld en het klantenbestand en de inventaris worden verkocht. Dat meldt curator mr. Sybe de Vries. 

Eind maart werd het bedrijf met ruim twintig medewerkers failliet verklaard. Het schildersbedrijf kwam in zwaar weer na het overlijden van een van de twee eigenaren. Ook was er sprake van een hoog ziekteverzuim. Dat  bracht veel kosten met zich mee.

Personeel

Inmiddels is duidelijk dat de glaszetterspoot verder gaat onder de vlag van glaszetbedrijf D. van Dalen in Sint Jansklooster. De vestiging van Schunselaar's Schildersbedrijf in Dronten is overgenomen door Ruvaro BV. In beide gevallen is het meeste personeel overgenomen. 

De medewerkers van de Zwolse vestiging die ontmanteld wordt hebben bijna allemaal ander werk gevonden, aldus De Vries. 

  1. Vriendschap boezemvrienden eindigt in drama
    PREMIUM
    Reconstructie

    Vriend­schap boezem­vrien­den eindigt in drama

    Dagenlang ligt het in stukken gesneden lichaam van de 38-jarige Deniz Guldogdu uit Zwolle in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend. Die kameraad, Mark de G., doet alsof hij van niets weet. Hij helpt bij het zoeken en laat zijn zoontjes spelen in het huis waar hij zelf - zo zegt justitie - het lijk bewerkte. Dit is het verhaal van een bizar misdrijf in Zwolle-Zuid, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle