De Puntmos in Zwolle.
Volledig scherm
De Puntmos in Zwolle. © Francisca Muller

Familie Zwolse vrouw die gewond raakte door vuurwerk: ‘Je hoort een explosie en denkt: is ze er überhaupt nog?’

Ronald en Mirjam Verwindt staan vrijdagavond op het punt om naar bed te gaan in de Zwolse wijk Stadshagen als er vuurwerk in hun brievenbus ontploft. ,,Ze loopt naar beneden en ziet het uit de brievenbus steken. Van die sterretjes en rook. Ze wil het wegduwen maar voordat ze dat kon doen is het geëxplodeerd", vertelt Ronald Verwindt.

 1. Sloopt corona dé winkelstraat van Zwolle? ‘Voor het wat wordt, moet je over een weg van ellende’
  PREMIUM

  Sloopt corona dé winkel­straat van Zwolle? ‘Voor het wat wordt, moet je over een weg van ellende’

  Lege winkelpanden in de Diezerstraat, de binnenstad staat landelijk in de top 10 van meest door corona getroffen winkelgebieden en we lezen berichten over (inter)nationale ketens die in de problemen zitten. Hoe gaat de Zwolse binnenstad de komende jaren veranderen? We werpen een blik op de wereld achter de lege etalages met een Zwollenaar die al 25 jaar schuift met winkelpanden. ,,Tien jaar geleden waren telefoonwinkels booming, straks speciaalzaken en take-aways.’’
 2. Rachid zong een liedje voor zijn jarige moeder en verdween spoorloos: ‘Moeilijk te verdragen’
  PREMIUM

  Rachid zong een liedje voor zijn jarige moeder en verdween spoorloos: ‘Moeilijk te verdragen’

  Waar is Rachid Zaoudi? De Zwollenaar verdween in december 2013 spoorloos. Zijn broer Jamile zoekt sindsdien naar antwoord op de vraag wat er met de toen 36-jarige benjamin van het gezin is gebeurd. Ja, hij zat in het criminele circuit. En nee, Jamile denkt niet dat Rachid nog leeft. Maar hij speurt door. ,,Het laatste dat we van hem hebben gehoord was dat hij ‘lang zal ze leven’ zong voor onze op sterven liggende moeder.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle