Kroegeigenaren verzinnen steeds wat nieuws. Zo zijn er bij café Bloopers twee jeu de boule-banen gemaakt zodat je met je vrienden wat kunt drinken en binnen jeu de boule kunt spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kroegeigenaren verzinnen steeds wat nieuws. Zo zijn er bij café Bloopers twee jeu de boule-banen gemaakt zodat je met je vrienden wat kunt drinken en binnen jeu de boule kunt spelen. © Frans Paalman

Feestcafés blijven dicht of gooien het roer om: ‘Voorlopig niet dansen maar jeu-de-boulen’

Als een konijn uit de hoed noemden Mark Rutte en Hugo de Jonge dinsdag ineens expliciet de feestcafés en clubs, die nog niet open mogen vanaf 1 juni. ,,Ik dacht: wat zeg jij nou?” zegt Dennis Kaatman, eigenaar van studentencafé Het Vliegende Paard en manager van Feestcafé Bloopers in Zwolle. ,,Dus gooien we het roer deels om.”

Volgens Kaatman is de ‘angel’ wat betreft die fatwa op feestcafés er al weer uit. ,,Via Koninklijke Horeca Nederland begreep ik dat die hele term niet voorkomt in de officiële kamerstukken. Gaat het meer over discotheken.” Bovendien is de officiële benaming voor cafés zoals de zijne en andere gelegenheden waar gedanst wordt, gewoon ‘café’. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle