Volledig scherm
In 2017 ging de fietsenstalling aan de Pletterstraat dicht, nadat aan het Gasthuisplein een nieuwe opende. © Frans Paalman

Fietsenstalling Pletterstraat Zwolle toch weer open, twee dagen per week

De gemeentelijke fietsenstalling aan de Pletterstraat in Zwolle is voortaan toch weer twee dagen per week open. 

De stalling vlakbij het Broerenkwartier ging dicht toen twee jaar geleden aan het Gasthuisplein een nieuwe bewaakte fietsparkeerplek opende, in combinatie met een fietsenzaak.

De gemeente Zwolle heeft nu toch besloten om de stalling aan de Pletterstraat op vrijdag en zaterdag weer in gebruik te nemen. Aanleiding is volgens een woordvoerster van de gemeente ‘de toenemende vraag naar parkeerplaatsen voor fietsen‘ in het centrum.

Fietsers kunnen aan de Pletterstraat terecht vanaf een half uur voordat de winkels open gaan tot een half uur nadat de dicht gaan. 

 1. Buurman neemt nog een limoncello
  PREMIUM
  column

  Buurman neemt nog een limoncello

  Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.
 2. Zwollenaar leidt grootste versterkingsoperatie uit Nederlandse geschiedenis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’
  PREMIUM

  Zwollenaar leidt grootste verster­kings­ope­ra­tie uit Nederland­se geschiede­nis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’

  Bij zijn waterpoloclub zien ze Peter Spijkerman (57) nauwelijks meer. De grootste versterkingsoperatie in de Nederlandse geschiedenis beheerst het leven van de topambtenaar uit Zwolle. Tienduizenden gebouwen in Groningen moeten beoordeeld en zo nodig aardbevings-bestendig worden gemaakt. ,,Onder Zwolle heb ik soms het idee dat mensen denken: waar heb je het eigenlijk over?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle