Impressies van de nieuwbouw en uitbreiding rond de Weeshuisstraat in het Broerenkwartier in Zwolle, hier gezien vanaf de hoek Nieuwstraat-Broerenstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressies van de nieuwbouw en uitbreiding rond de Weeshuisstraat in het Broerenkwartier in Zwolle, hier gezien vanaf de hoek Nieuwstraat-Broerenstraat. © Tim Versteegh Architect

Flinke opknapbeurt Weeshuispassage Zwolle volgend jaar zomer klaar, bouw begint in mei

De vernieuwde Weeshuispassage in Zwolle is volgend jaar zomer klaar. Boven de winkels gaat de bebouwing flink de hoogte in. De klus begint in mei met het slopen van de bestaande bovenverdiepingen tussen de Weeshuisstraat en Achter de Broeren. Onlangs werd ook duidelijk wat het plan is met de vroegere V&D er pal naast. Ook aan een plan voor het C&A-gebouw wordt nog hard gewerkt.

 1. Was Saber uit Zwolle handlanger van Henk Wolters? ‘Zelfs rechercheur kan tweeling niet uit elkaar houden’
  PREMIUM

  Was Saber uit Zwolle handlanger van Henk Wolters? ‘Zelfs recher­cheur kan tweeling niet uit elkaar houden’

  ‘Als ik op stap ga, neem ik altijd een Beretta mee’. Die uitspraak over een pistool is door de politie stiekem thuis opgenomen bij Henk Wolters, de vermeende wapenhandelaar die in 2019 in Zwolle is vermoord. Volgens justitie zijn de woorden van Saber G., medeverdachte in het grote onderzoek Macan rond Wolters. ,,Maar is dat wel zo?’’, vraagt G.’s advocaat zich af. G. heeft namelijk een vrijwel identieke tweelingbroer.
 2. Was Danny R. het grote brein achter de molotovcocktails die hondje Kaylie in Zwolle doodden?
  PREMIUM

  Was Danny R. het grote brein achter de molotov­cock­tails die hondje Kaylie in Zwolle doodden?

  Als het aan justitie ligt, wordt Danny R. aangewezen als intellectuele dader van een dubbele brandstichting met molotovcocktails in Zwolle. Daarbij kwam een hond om. Volgens de advocaat van R. is daar niets van waar. De belastende verklaringen van de vriendin van R. zijn volgens hem te bestempelen als een wraakactie, omdat R. vreemd zou zijn gegaan. De verdachte zelf zwijgt in alle talen. ,,Ik beroep me op mijn zwijgrecht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'