Volledig scherm
De laatste hand wordt gelegd aan het groot onderhoud van de A28. Foto:Frnas Paalman

Fluisterasfalt scheelt herrie A28

ZWOLLE - Het groot onderhoud aan de A28 bij Zwolle is bijna klaar. Er ligt stiller asfalt, waar nodig is talud versterkt en de portalen met bebording zijn onder handen genomen.

Nog een paar weken en het groot onderhoud aan de A28 is klaar. Rijkswaterstaat legde de afgelopen weken nieuw, stiller asfalt op de weg. De nieuwe onderlaag, ook wel Zeer Open Asfaltbeton of 'fluisterasfalt' genoemd, moet geluidshinder flink verminderen.

Emrullah Becerikli, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat, is vanaf het begin intensief betrokken geweest bij de enorme klus op het traject tussen afrit Zwolle-Zuid en de afrit Ommen. "Dit type groot onderhoud doen we niet vaak. Na een aantal jaren zal er wel onderhoud nodig zijn, maar dat is alleen om de levensduur te verlengen", zegt Becerikli.

In april al werden de portalen met bebording en verkeerssignalering voorzien van een nieuw coating die de levensduur moet verlengen.

Het talud aan beide zijden van de Zwartewaterbrug was in juni aan de beurt.

"Er waren scheuren in de vluchtstroken te zien. Na onderzoek bleek dat de grond was verzakt. We waren er op tijd bij", aldus Becerikli. Verzakking wordt nu tegengegaan door damwanden die in de grond zijn gedrukt.

Maandag 31 oktober moet het onderhoud aan de A28 helemaal klaar zijn.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle