Johan Almekinders, leider van Forum voor Democratie in Overijssel, is volgens het landelijk partijbestuur sinds gisteren geen lid meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Almekinders, leider van Forum voor Democratie in Overijssel, is volgens het landelijk partijbestuur sinds gisteren geen lid meer. © Frans Paalman

Forum knikkert Overijssels Statenlid Johan Almekinders uit partij na zijn kritiek op ‘onrechtmatig’ referendum over ‘instabiele’ Baudet

Johan Almekinders, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Overijsselse Staten, is door het landelijke bestuur uit de partij gegooid. De Twent, die juist vindt dat FvD-oprichter Thierry Baudet weg moet, kreeg tot zijn verbazing woensdagavond plotseling een mailtje dat zijn lidmaatschap was opgezegd. 

 1. Wethouder Klaas Sloots (49) vertrekt uit Zwolle, en dat had best wel wat later gekund
  PREMIUM
  Profiel

  Wethouder Klaas Sloots (49) vertrekt uit Zwolle, en dat had best wel wat later gekund

  Een loeizware portefeuille met financiën en sociale zaken, misschien wel te veel voor één persoon. En daarbij moest Klaas Sloots ook nog handelen met het stempel van een linkse wethouder die bezuinigt op zorg. Het was een worsteling, maar hij ging niet ten onder. Op de drempel van zijn vijftigste verjaardag verlaat Sloots na tweeënhalf jaar Zwolle voor een burgemeesterspost in Stadskanaal. Een vertrek dat misschien wel wat te vroeg komt, blijkt uit een rondgang langs collega’s en bekenden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Arib: 'Dit is niet het Nederland dat we kennen'
  Play

  Arib: 'Dit is niet het Nederland dat we kennen'

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok