Garagebedrijf Oving aan de Bisschop Willebrandlaan gaat verdwijnen. Op de plek komen woningen. De garage grenst aan de rooms-katholieke begraafplaats, een dierenweide en enkele standplaatsen voor woonwagens in de wijk Dieze.
Volledig scherm
PREMIUM
Garagebedrijf Oving aan de Bisschop Willebrandlaan gaat verdwijnen. Op de plek komen woningen. De garage grenst aan de rooms-katholieke begraafplaats, een dierenweide en enkele standplaatsen voor woonwagens in de wijk Dieze. © Frans Paalman

Garage Oving in Dieze maakt in 2023 plaats voor woningen

Garage Oving, sinds 1998 gevestigd aan de Bisschop Willebrandlaan, verdwijnt uit de Zwolse wijk Dieze. Vanaf 2023 verrijst op deze locatie een appartementencomplex met half verdiepte parkeergarage. Volgens een startnotitie van de gemeente kunnen hier circa 85 woningen worden gerealiseerd. De nieuwbouwlocatie is aangekocht door ontwikkelaar Bemog en gaat Nieuwstad heten. 

  1. Wadinko neemt belang in Axxor; nieuwe vestiging komt eraan

    Wadinko neemt belang in Axxor; nieuwe vestiging komt eraan

    Participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle heeft een belang genomen in het eveneens Zwolse Axxor. Het bedrijf specialiseert zich in het produceren en toepassen van papieren honingraat, een lichtgewicht en duurzaam constructiemateriaal. Axxor zal de financiële injectie die gepaard gaat met de deelneming door Wadinko, aanwenden voor een groeistrategie, de bouw van een nieuwe vestiging in Zwolle en de uitbreiding van de huidige productie- en R&D-faciliteiten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle