Volledig scherm
PREMIUM
Hovenier Willem Overweg op de plek waar de populier omviel en zijn auto plette. Nu de andere populieren in het rijtje worden gekapt vanwege gevaar, rekent hij ook op een schadevergoeding. Daar gaat de gemeente Zwolle niet in mee, omdat ‘aan de zorgplicht is voldaan'. © Frans Paalman

Geen schadevergoeding voor geplette auto Zwolse hovenier

Hovenier Willem Overweg krijgt geen schadevergoeding van de gemeente Zwolle. Begin dit jaar werd zijn bedrijfsbus verpletterd door een omvallende populier. Nu in dezelfde straat zieke populieren noodgedwongen worden gekapt, claimde Overweg alsnog een vergoeding. Tevergeefs. Terwijl de bomen wél opnieuw werden onderzocht naar aanleiding van het ongeluk.

Het ongeluk gebeurde tijdens een storm op 18 januari aan de Vondelkade in Zwolle. De bomen werden vervolgens door de gemeente onderzocht, maar die bleken in orde. Vorige week liet de gemeente weten dat aan dezelfde straat zeven populieren worden gekapt, omdat ze vanwege ziekte onveilige situaties kunnen opleveren. Dat schoot Overweg in het verkeerde keelgat. ,,Het is nu belangrijk om bewijzen te verzamelen.” 

In samenwerking met indebuurt Zwolle