Door een probleem met de elektrische oprijplaten kon Geert Jan den Hengst afgelopen weekeinde niet met de bus mee. Althans, dat dachten vijf chauffeurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Door een probleem met de elektrische oprijplaten kon Geert Jan den Hengst afgelopen weekeinde niet met de bus mee. Althans, dat dachten vijf chauffeurs. © Frans Paalman

Geert Jan uit Zwolle wil naar de film, maar vijf stadsbussen laten hem bij de halte staan: ‘Ik was pislink’

Hij wilde afgelopen weekeinde met twee vriendinnen naar de film, maar kwam van een koude kermis thuis. Geert Jan den Hengst stond met zijn rolstoel drie kwartier bij een bushalte in Zwolle, maar vijf stadsbussen lieten hem staan. De bussen hebben problemen met de oprijplaten. ,,Ik was pislink.’’

16 reacties

 • Bakker

  2 maanden geleden
  Na het lezen van de reacties schrik ik toch wel van de (onder)toon bij sommige. Natuurlijk is het voor een chauffeur, niet prettig om handmatig iets te moeten doen zodat een betalende klant gebruik kan maken van deze dienst. Natuurlijk is het mogelijk een deel of regio taxi te nemen. Enige nadeel is dat je dan 24 uur van te voren dus je heen en terug reis moet boeken, oh weekend is trouwens 48 uur van te voren, dus spontaan iets doen ? En ga zelf eens in een rolstoel zitten voor een dag !
 • M. Fam stevens

  2 maanden geleden
  Volgens mij zijn het chinese bussen merk BYD. Daar zijn al veel meer technische problemen mee geweesr
 • van Vliet

  2 maanden geleden
  Als een chauffeur er geen zin in heeft rijden ze ook gewoon door, zelfs de bus een beetje verlagen is al teveel moeite. Totaal niet rolstoelvriendelijk het busvervoer en dat komt vooral door de mensen achter het stuur helaas, vaak erg onsympathiek. Maar dat zijn mijn persoonlijke ervaringen in de Randstad.
 • Chris Eskes

  2 maanden geleden
  Oh, oh wat weten alle klagers het weer goed, kijk eens tegen wat voor minimumprijs en een gigantisch eisenpakket vervoerders geacht worden te werken. Verplaats je eens in een buschauffeur, loop eens een dagje mee en het beeld kantelt per direct. Ambtenaren en passagiers eisen het onmogelijke en als het dan een keertje niet lukt dan krijsen ze de hel boel bij mekaar.
 • Arthur van der Linden

  2 maanden geleden
  @Astrid Jansen alle chauffeurs zijn goed opgeleid. Maar als de politiek voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, gebeurd er dit. Ik heb zelf een Mavo diploma, MBO3 opleiding touringcar/buschauffeur.

In samenwerking met indebuurt Zwolle