Bezoekers van Park de Wezenlanden in Zwolle worden gewezen op de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Volledig scherm
Bezoekers van Park de Wezenlanden in Zwolle worden gewezen op de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. © Frans Paalman

Gele borden wijzen parkbezoekers door heel Zwolle op ‘coronahuisregels’

Voetballen is verboden, ga weg als het druk wordt en spreek elkaar aan. Zwollenaren worden sinds vrijdag op tal van plekken in de stad gewezen op de huisregels rond het coronavirus. Wijkagenten en wijkbeheerders hebben de borden op hun plek gehangen.

De opvallende gele borden zijn een initiatief van de gemeente Zwolle zelf. Woordvoerder Sam Rademaker laat weten dat de gemeente ziet dat veel Zwollenaren zich goed houden aan de landelijke richtlijnen. ,,Maar op specifieke speelplekken, trapveldjes en andere drukbezochte plekken in de wijken kan het zijn dat mensen extra geattendeerd moeten worden op deze richtlijnen’’, aldus de zegsman.

De borden met huisregels doken vrijdag onder andere op bij Park de Wezenlanden, de speeltuin bij wijkcentrum Bestevaer in de Wipstrik en bij speelplaatsen in onder andere Holtenbroek, Stadshagen en Zwolle-Zuid. De borden zijn ontwikkeld door de gemeente, ROVA, Travers en de wijkagenten.

Ook bij de speeltuin in de Wipstrik is een bord met 'coronahuisregels' opgehangen.
Volledig scherm
Ook bij de speeltuin in de Wipstrik is een bord met 'coronahuisregels' opgehangen. © Frans Paalman

Vrijdag werd in de regio IJsselland, waar Zwolle onder valt, een nieuwe noodverordening van kracht. Deze is in lijn met de landelijke maatregelen en geeft politieagenten en gemeentelijke toezichthouders de mogelijkheid om boetes uit te delen aan mensen die zich niet aan de regels houden. Denk aan de 1,5 meter onderlinge afstand en het samenscholen.

Op de borden wordt daar nog eens op gewezen: ‘Samen spelen en sporten mag’, maar met maximaal drie personen samen en op afstand van elkaar. Voetbal en andere contactsporten zijn verboden. Bezoekers van de parken en speeltuinen worden opgeroepen om elkaar aan te spreken op de regels en na thuiskomst hun handen te wassen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle