Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn camera’s geplaatst om de verkeersstromen te monitoren in de Hortensiastraat in Zwolle. © Frans Paalman

Gemeente Zwolle maakt knieval voor bewoners Hortensiastraat

De Gemeente Zwolle heeft een knieval gemaakt voor bezorgde bewoners rond de Hortensiastraat. Die hadden bezwaar aangetekend tegen de omleiding van 40 bussen per uur door hun straat vanaf 17 februari. De gemeente doet nu aanvullend onderzoek, stelt de aanleg van een extra bushalte uit en leidt twee buslijnen elders om.

Voor dat aanvullende onderzoek heeft de gemeente een bureau ingeschakeld dat op vijf punten in de Hortensiastraat camera’s ophangt om de huidige verkeerssituatie te monitoren. Daarnaast worden er snelheidsmetingen gedaan en wordt de geplande aanlag van een bushalte bij De Oude Ambachtschool (DOAS) opgeschort. Dat schrijft projectmanager Ronald IJsselsteijn namens de gemeente aan de werkgroep verkeersveiligheid Hortensiastraat.

  1. Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer
    PREMIUM
    video

    Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer

    Lekker op blote voeten in de tuin, het weer leent zich er uitermate voor. Maar wat nou als een slang door de buurt zwerft? Je zou er maar bovenop gaan staan. Buurtbewoners van de Stadhouderlaan in Zwolle maken zich er niet zo druk om. Afgelopen week spotte een automobilist een slang die over het bloedhete asfalt kronkelde. ,,Die zag ik vorige week geloof ik ook al. Ik dacht eerst dat het een steenmarter was, maar hij gedroeg zich wel wat vreemd’’, zegt buurtbewoner Caro Kuiper.

In samenwerking met indebuurt Zwolle