Gemist? Ciara veroorzaakt miljoenenschade, Bert van H. gepakt op Urk, Zwolse Prins Ratelband gezocht

JOUW REGIONIEUWSDe eerste storm met een naam in Nederland luisterde naar de vriendelijke vrouwennaam Ciara. De uitwerking was minder vriendelijk: ze veroorzaakte voor miljoenen euro’s schade, ook in onze regio. Verder werd afgelopen week de verdachte van de vuurwerkbom op Urk (Bert van H.) gepakt en wordt ‘Prins Ratelband’ van de Zwolse carnavalsvereniging De Sassenbonkers gezocht vanwege ontvoering van zijn 10-jarige zoontje.

Zwolse Prins Ratelband gezocht - Emile Ratelband (70) werd door De Sassenbonkers in Zwolle gepresenteerd als carnavalsprins, hij volgde daarmee DJ Jean op. De positiviteitsgoeroe - die zich tegenwoordig liever boeddhist en dierenactivist laat noemen - had er reuze zin in, bleek uit een video waarin hij jubelde: ‘Ik zie jullie 21 februari en ik verheug mij daar gi-ga op!’ De kans dat hij Sassendonk werkelijk haalt, wordt echter steeds kleiner, nu Nederland een Europees aanhoudingsbevel tegen hem heeft uitgevaardigd vanwege ontvoering van zijn 10-jarige zoontje Emilio.

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle