Volledig scherm
© ANP

Gemist? Eerbeek schrikt om dood plaatsgenote (35). En: flat wil van pedofiel af, maar hoe?

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van vrijdag 14 februari.

SCHIMMEL
De hoeveelheden schimmels op de St. Aloysiusschool op de Boskamp zijn zo extreem hoog dat onderzoeksbureaus adviseren om het schoolgebouw per direct te sluiten. Dat staat in het onderzoek dat scholenkoepel MijnPlein liet uitvoeren. Hoewel de onderzoeksbureaus stellen dat de lokalen niet langer gebruikt kunnen worden, kan wat de GGD betreft worden gewacht tot de zomer. 

ECHT GRAS
PEC Zwolle voetbalt komend seizoen op natuurgras. Voorwaarde is wel dat lijfsbehoud in de eredivisie wordt afgedwongen. Omdat de nieuwe grasmat veel minder kan worden bespeeld dan het kunstgras, is de club bezig met extra velden in de omgeving. Voorzitter Adriaan Visser heeft het volste vertrouwen dat PEC beide obstakels neemt. ,,Al zit de duivel in de details.”

BIOBAKJE
Vleesgroothandel-slagerij ProMessa uit Deventer heeft jarenlang ten onrechte beloofd dat van hun duurdere vleesverpakkingen compost werd gemaakt. In plaats daarvan gingen de ‘milieuvriendelijke’ vleesbakjes de verbrandingsoven in. Het bedrijf dat vlees levert aan zo’n duizend supermarkten stopt per direct met de dubieuze verpakkingen.

DODE VROUW
De politie heeft een 30-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 35-jarige vrouw in Eerbeek. Zij werd vanochtend aangetroffen in een woning aan de Bijenkorf. De politie is een groot onderzoek gestart, onder meer naar een mogelijk misdrijf. ,,Ik vond haar altijd mensenschuw, zo’n type dat geen vlieg kwaad doet.’’

MARINIERS
De veelbesproken marinierskazerne die plaats moet bieden aan 1800 elitemilitairen verhuist definitief niet naar Vlissingen. Het kabinet zal de kazerne in plaats daarvan verplaatsen naar Nieuw-Milligen bij Apeldoorn. Wat de Zeeuwen ter compensatie krijgen, is nog niet bekend.

PEDOFIEL
Bewoners van een flat in Lelystad zijn een petitie gestart om een pedofiel uit hun flat te krijgen. In het NPO-programma Danny op straat liet pedoactivist Nelson uit Lelystad weten een politieke partij te willen oprichten om zo seks met kinderen legaal te maken. ,,Deze man willen we niet in onze flat”, reageert een moeder die in de flat woont.

UITBRAAK
De gevangenis in Zutphen is onvoldoende berekend op bevrijdingsacties van nietsontziende criminelen. Justitievakbond Juvox pleit voor meer maatregelen om levensgevaarlijke criminelen binnen de gevangenismuren te houden. De PI Zutphen gaat na de uitbraakpoging van de tot levenslang veroordeelde Omar L. op korte termijn aanpassingen doen. 

BAKSTEEN
Medewerkers van het Hoenderloo College - de school op het terrein van de met sluiting bedreigde Hoenderloo Groep - vrezen voor hun toekomst. Ze vinden dat Pluryn hen ‘als een baksteen laat vallen’

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle