Volledig scherm
De sporen van een steekpartij vannacht in een flat in Zwolle. © NewsUnited/Stefan Verkerk

Gemist? Steekpartijen in Zwolle en Apeldoorn en oud-ministers willen vleesbelasting

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 14 december.

Bloedspoor na steken in Zwolle - Bij een steekpartij in een flat in Zwolle zijn vannacht twee mensen gewond geraakt. Er ontstond een meterslang bloedspoor van de entree van de Zwolse flat aan de Gombertstraat tot de vijfde verdieping. De sporen wijzen op een heftige, nachtelijke steekpartij, zo blijkt bij daglicht. ,,Ik moest op een handdoek gaan staan en mocht nergens aanzitten.’’

Ook steekpartij in Apeldoorn - Ook in Apeldoorn vond er vandaag een steekpartij plaats. Bij deze steekpartij in een woning aan de Zilversmidhoeve in Apeldoorn is een 86-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Ooggetuigen zagen de vrouw zwaar bebloed uit haar woning naar een woning van bekenden, tientallen meters verderop, strompelen. Het slachtoffer werd met behoorlijk bloedverlies naar het ziekenhuis vervoerd.

‘COA Dronten zette vluchteling onder druk’ - Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. 

Oud-minister willen vleesbelasting - Geen gestunt meer met aanbiedingen, maar altijd een ‘eerlijke prijs’ voor vlees. Oud-ministers Jan Terlouw (D66) en Jacqueline Cramer (PvdA) pleiten in een open brief in De Stentor voor het verhogen van de vleesprijzen via een verbruiksbelasting. Dat is goed voor het klimaat én de boeren, aldus de briefschrijvers.

Gevaarlijke wegen - Meld gevaarlijke verkeerssituaties, was de oproep van de Stentor deze week. Daaraan is massaal gehoor gegeven. Heel logisch, vindt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. ,,Het is drukker geworden, iedereen merkt dat. We zijn met z’n allen mobieler en er zijn meer mensen in ons land. Dus kom je elkaar meer tegen.’’

Premium-verhaal van de dag

De redders van Kenan - Wat was het eerste dat ze deden toen Kenan (5) levend uit de ingestorte grillroom in Coevorden werd gehaald? ,,Elkaar omhelzen”, zeggen Jenne Mul en Johnny van Aefst van een speciaal brandweerteam dat vanuit Zwolle opereert. ,,We zijn vooral heel trots.”

  1. Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevestiging dat we op de goede weg zijn’
    PREMIUM

    Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevesti­ging dat we op de goede weg zijn’

    Van 14 oktober tot en met 25 november kon er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. Onder meer restaurants, cafetaria en broodjeszaken maakten kans op een felbegeerde Awards in hun provincie en in aantal categorieën zelfs per gemeente. Maandag 20 januari werden de prijzen uitgereikt op het Award Festival in Alkmaar. Zwolle Unlimited werd beloond met een Gold Award in de categorie Event Horeca.

In samenwerking met indebuurt Zwolle