Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Gevangenisdirecteuren tijdens coronacrisis: alles op alles om verveling gedetineerden te voorkomen

Geen voetbal en basketbal meer, maar badminton of fitnessen op apparaten die meer dan anderhalve meter uit elkaar staan. Geen bezoek en geen verlof. Het leven in de gevangenis is tijdens de coronacrisis drastisch veranderd. Toch zien de directeuren van de PI Zwolle en Zutphen ook lichtpunten. ,,Er wordt waarschijnlijk nauwelijks nog iets naar binnengesmokkeld.”

Zorgen al die beperkende maatregelen voor onrust onder gedetineerden? Nee, bezweren Danny Vette van de gevangenis in Zutphen en Hans Plattel van de PI Zwolle. Laatstgenoemde: ,,Op een vreemde manier heeft bijna iedereen wel door dat we elkaar nu hard nodig hebben. Dat we dit samen op moeten lossen.”

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle