Volledig scherm
PREMIUM
Coffeeshop De Pijp aan de Vechtstraat. © Frans Paalman

Gevreesde overlast bij coffeeshop De Pijp in Zwolle blijft uit

In en rond de Vechtstraat wordt nauwelijks overlast ervaren van de nieuwe coffeeshop De Pijp. Zelfs tegenstanders erkennen krap twee maanden na opening van de vijfde Zwolse wietwinkel dat de gevreesde ellende uitblijft.

Tijdens een bijeenkomst waarop gemeenteraadsleden zich lieten informeren over de nieuwe coffeeshopregels, zei de Zwolse politiechef Riemer van Beem gisteravond dat er nauwelijks overlast is rond De Pijp. Een boodschap die de uiterst kritische buren Peter Houpt en Erwin van der Worp onderschrijven. Zij roerden zich in de maanden voor de opening van de shop en vreesden veel (verkeers)overlast. De Pijp-eigenaar Roy Lensink is niet verrast over de huidige situatie: ,,Er was in de buurt veel angst voor het onbekende.’’ Volgens hem draaien de zaken goed in zijn winkel.

  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.

In samenwerking met indebuurt Zwolle