Volledig scherm
Eén menselijke fout, en de vrachtwagen van Gift City raakte total loss. Nog geen twintig dagen na het ongeluk is er al genoeg geld verzameld voor een nieuwe. ,,We zijn heel dankbaar.” © Harry Wilbrink

Gift City dolgelukkig: na ongeluk nu al genoeg geld ingezameld voor nieuwe vrachtwagen

Een eenzijdig ongeval zorgde voor veel verdriet bij Gift City begin deze maand. Zonder kapotte vrachtwagen konden ze minder kwetsbare Zwollenaren helpen. Een geldinzameling volgde, met resultaat: een week na de oproep in de Stentor is de benodigde 13.000 euro al gehaald.  

,,Geweldig, zo snel! We zijn ontzettend dankbaar”, reageert Harry Wilbrink namens de stichting. Hij liet vorige week nog twijfels te hebben gehad over een crowdfunding - ‘normaal houden we ons handje niet op’ - maar nu kan hij zijn geluk niet op. ,,Het mooiste vind ik dat heel veel mensen een bedrag tussen de 10,- en 100,- euro hebben gestort. Zo fijn om te merken dat veel mensen ons een warm hart toedragen.”

Bedragen met drie nullen

Het belang van de vrachtwagen schetste Wilbrink vorige week al. De stichting, die kwetsbare mensen helpt om stapsgewijs richting betaald werk te gaan, gebruikt het vervoersmiddel onder andere voor het ophalen van restpartijen van bedrijven. Bijvoorbeeld meubels, die ze weer aan hun doelgroep verkopen in hun eigen winkel. Afgelopen periode moesten ze af en toe al partijen laten staan. Vanuit het bedrijfsleven kwamen dan ook veel reacties. ,,Ondernemers lieten weten dat we een factuur mochten opsturen. Dat gaat om serieuze bedragen ja, ook met drie nullen.”

Volledig scherm
Harry Wilbrink en bestuurslid Hans Bakker (links) vorige week bij de restanten van de vrachtwagen. ,,Het was vreselijk, echt vreselijk”, vertelt Wilbrink. © Frans Paalman

Man in winkel

Al benadrukt Wilbrink nog maar eens dat hij bovenal geniet van de Zwollenaren die particulier iets bijgedragen hebben. ,,Op een gegeven moment kwam een man onze winkel binnen om 50,- euro te pinnen. ‘Voor de vrachtwagen.’ We zijn echt heel dankbaar.” 

Quote

Op een gegeven moment kwam een man onze winkel binnen om 50 euro te pinnen. ‘Voor de vrachtwagen’, zei hij

Harry Wilbrink, Gift City

Nieuwe vrachtwagen

Inmiddels rijdt de stichting al proef met een nieuwe wagen. Binnenkort besluiten ze definitief wat voor een vrachtwagen aangeschaft wordt. In ieder geval eentje met een elektrische laadklep, om de (soms gepensioneerde) vrijwilligers te ontzien met tillen. ,,We gaan kijken wat het beste is voor ons. Ons werk kan weer doorgezet worden.” 

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle