Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Grote alcohol- en drugscontrole rondom Zwolle: vier overtreders

Bij een grote alcohol- en drugscontrole in en rondom Zwolle zijn gisteren vier bestuurders tegen de lamp gelopen. De politie controleerde in totaal 1572 bestuurders.

Twee bromfietsers en een automobilist testten bij een speekseltest positief op drugs. Een derde bromfietser maakte het wel erg bont. De bestuurder was zowel onder invloed van alcohol als drugs. Verder kwam naar voren dat de bromfietser niet in het bezit was van een rijbewijs. In het verleden kreeg de man hiervoor ook al twee bekeuringen. De bromfiets kon bovendien ook ruim 70 kilometer per uur rijden. De scooter werd in beslag genomen.

NFI

Bij de vier overtreders werd vanwege de positieve speekseltest ook een bloedproef afgenomen. De bloedproeven worden onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De uitslagen hiervan zullen over een paar weken bekend worden. Justitie handelt daarna de zaak af.

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle