Grote brand in zorgflat in Zwolle: bewoners geëvacueerd

videoIn de Zwolse zorgflat De Keersluis heeft vannacht korte tijd een flinke brand gewoed. De vlammen sloegen daarbij uit een woning op de eerste verdieping. Met name vanwege de heftige rookontwikkeling moesten bewoners geëvacueerd worden. ,,De schade zal groot zijn. De bewoners zullen niet op korte termijn terug kunnen naar hun woningen”, zegt woordvoerder Diana Inkelaar van de Veiligheidsregio IJsselland.

Tientallen bewoners van de flat zijn opgevangen in woon- en zorgcentrum Nieuwe Haven. Er raakte niemand gewond en niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. ,,Een aantal bewoners is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld na het inademen van rook”, zo laat de Veiligheidsregio weten.

Grote inzet

De brand brak om even voor 04.00 uur uit in een van de appartementen aan de Harm Smeengekade in Zwolle. Het is nog onduidelijk hoe deze heeft kunnen ontstaan. De straat werd afgesloten. ,,De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de rook was wel door het hele pand getrokken. Daardoor was evacuatie van de bewoners noodzakelijk. We hadden grootschalig ingezet, vooral ook vanwege de hulpverlening aan de bewoners”, aldus Inkelaar.

Volledig scherm
© News United / Stefan Verkerk
Volledig scherm
Daags na de brand: Twee appartementen zijn uitgebrand. © Herre Stegenga

In samenwerking met indebuurt Zwolle