Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n 250 jongeren vierden zaterdag carnaval in poppodium Hedon. © Stefan Lucassen

Grote zaal Hedon maatje te groot voor jeugdcarnaval Zwolle

Gezellig was het zeker, maar de grote zaal in poppodium Hedon bleek te ambitieus voor de organisatoren van het jeugdcarnaval Zwolle. ,,We hadden gehoopt op 400 bezoekers, maar de teller bleef steken op 250.’’ 

Een rij vanaf Hedon tot aan de brug naar het centrum. Vorig jaar kwam er zoveel publiek af op het frisfeest dat tientallen feestvierders in de kou moesten wachten om een voet binnen te krijgen. De kleine zaal bleek niet groot genoeg voor de ruim driehonderd verklede jongeren. Reden genoeg om het feest te verplaatsen naar de grote zaal.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle