Grote zorgen in de Zwolse horeca. ,,Moeten we dicht tot 1 juni, dan kan je de tent net zo goed sluiten'', stelt Pieter Blaauwhof van de afgelopen zomer geopende Wijnbar Oak emotioneel.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote zorgen in de Zwolse horeca. ,,Moeten we dicht tot 1 juni, dan kan je de tent net zo goed sluiten'', stelt Pieter Blaauwhof van de afgelopen zomer geopende Wijnbar Oak emotioneel. © Frans Paalman

Grote zorgen in Zwolse horeca, vrees voor omvallen van zaken door corona

De verlengde sluiting van horecazaken zagen Zwolse uitbaters al wel aankomen. Maar het is een hard gelag. ,,Hier lig ik ’s nachts wel wakker van.’’ Een rondgang langs nieuwkomers en de gevestigde orde.

Twee klappen in één maand. Half maart kwam de boodschap dat alle horeca in Nederland de deuren moest sluiten in verband met de coronacrisis en op de laatste dag van maart werd bekend dat de sluiting verlengd wordt tot 28 april. ,,We zagen het aankomen en voorlopig is dit ook nog niet voorbij, maar onze kosten gaan natuurlijk wel gewoon door. Tja, daar lig ik ’s nachts wel wakker van’’, zucht Andrea de Lange van Brasserie Jansen aan de Nieuwe Markt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle