Volledig scherm
De uitgebrande Clio aan de IJsselcentraleweg was eerder die week gestolen door een 22-jarige Hagenaar, denkt de politie. © News United/Stefan Verkerk

Hagenaar (22) opgepakt voor diefstal Clio die vermoedelijk bij Zwolse schietpartij is gebruikt

In Den Haag is een 22-jarige man opgepakt die wordt verdacht van diefstal van de rode Renault Clio die waarschijnlijk is gebruikt bij de schietpartij aan de Klooienberglaan in Zwolle, op 26 oktober. De auto werd kort daarna uitgebrand aangetroffen aan de IJsselcentraleweg in Zwolle-Zuid. 

De man is opgepakt in het kader van een Haags politie-onderzoek; hij wordt verdacht van meerdere strafbare feiten. Hij bleek in dat onderzoek ook aan de diefstal van de Renault Clio gelinkt te kunnen worden. 

Liquidatiepoging

De Hagenaar wordt vooralsnog niet verdacht van de liquidatiepoging op een 26-jarige Zwollenaar, maar enkel van diefstal van de auto. Onderzoek naar de diefstal van de Clio en de rol van de Hagenaar bij de liquidatiepoging loopt nog volop, laat een politiewoordvoerder weten. Vooralsnog wordt de man niet verdacht van de liquidatiepoging, maar alleen van de autodiefstal.

Drugsmilieu

Bij de schietpartij op de Klooienberglaan raakte een 26-jarige man gewond aan zijn arm. De politie vermoedt dat er een ruzie in het drugsmilieu aan de schietpartij ten grondslag ligt. In september werd -mogelijk in datzelfde conflict- Zwollenaar Idris M. (26) beschoten bij zijn woning in Stadshagen. M. zit momenteel vast op verdenking van poging tot moord en opdracht geven tot een moord. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle