Volledig scherm
PREMIUM
De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is verkozen tot minister van Gehandicaptenzaken. © ANP

Hardenbergse Rick Brink: ‘Als je Frans Bauer bent, kijken mensen ook naar je’

De Hardenbergse Rick Brink (33) is gisteren benoemd als officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Wat houdt de functie eigenlijk in? Een gesprek met de kersverse minister.

,,Ik leef nog, ik adem gewoon door,” lacht Rick Brink. ,,Mijn telefoon is ontploft, de reacties zijn overweldigend. Ik krijg echt van alle kanten uit het hele land felicitaties, van verschillende zorgorganisaties, bedrijven maar ook van veel mensen die zelf een beperking hebben.” Hij heeft zich zo goed mogelijk geprobeerd voor te bereiden op deze mediastorm, maar dat het zo hard zou gaan waaien had hij dan weer niet gedacht. Het sterkt hem in het idee dat het thema kennelijk aanspreekt. 

 1. Buurman neemt nog een limoncello
  PREMIUM
  column

  Buurman neemt nog een limoncello

  Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.
 2. Zwollenaar leidt grootste versterkingsoperatie uit Nederlandse geschiedenis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’
  PREMIUM

  Zwollenaar leidt grootste verster­kings­ope­ra­tie uit Nederland­se geschiede­nis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’

  Bij zijn waterpoloclub zien ze Peter Spijkerman (57) nauwelijks meer. De grootste versterkingsoperatie in de Nederlandse geschiedenis beheerst het leven van de topambtenaar uit Zwolle. Tienduizenden gebouwen in Groningen moeten beoordeeld en zo nodig aardbevings-bestendig worden gemaakt. ,,Onder Zwolle heb ik soms het idee dat mensen denken: waar heb je het eigenlijk over?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle