Jongeren van hiphopproject Fakkelteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren van hiphopproject Fakkelteit. © Frans Paalman

Hedon en Travers Welzijn komen met nieuwe hotspot voor creatieve jongeren

Hedon Productiehuis en Travers Welzijn komen deze nazomer met een nieuwe verzamelplek voor talenten op het gebied van dans, songwriting en theater. De hal aan de Gasthuisdijk in Zwolle moet een cultureel ontwikkelcentrum worden. De broedplaats is straks ook voor maatschappelijke ontwikkeling van jongeren.

,,Met ons hiphopproject Fakkelteit hebben we gezien dat de jongeren op veel gebieden in hun leven stappen zetten’’, verklaart Anne Riemersma, directeur van Hedon en Travers Welzijn. ,,Dus niet alleen maar in de hiphop, maar ook op het gebied van sociale contacten en school. We willen met dit nieuwe centrum eigenlijk hetzelfde voor elkaar krijgen, alleen dan ook met andere creatieve disciplines.’’

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle