Volledig scherm
PREMIUM
In 2015 was het al gedoe, en nog altijd is er geen oplossing voor Hermans Snackcorner. Elke avond moet hij zijn grote frietwagen naar een andere plek verplaatsen, omdat hij enkel een vergunning heeft voor overdag. ,,Maar ik sta hier de hele week, en ’s nachts sta ik niemand in de weg.” © Frans Paalman

Herman moet zijn patatwagen bij het PEC-stadion elke dag weer weghalen, maar waar kan hij heen?

Al acht jaar staat  Herman Tuinman (61) met zijn patatwagen op de hoek van de parkeerplaats bij het PEC-stadion in Zwolle, tegenover de Sligro. Het verkoopt goed, maar elke avond moet hij zijn wagen verplaatsen. Want van de gemeente mag hij enkel overdag op zijn standplaats staan. Alleen: het lukt niet meer om een geschikte slaapplek voor zijn snacktruck te vinden. ,,Niemand denkt even mee.”

Een bekend verhaal? Dat kan kloppen. In 2015 kwam Hermans Snackcorner met hetzelfde probleem in het nieuws. Na vier jaar zonder problemen zijn wagen ’s nachts op de plek te hebben laten staan, liet de gemeente toen weten dat het toch echt de bedoeling was dat zijn standplaats elke avond leeggeruimd moet worden. Zo niet, dan kost dat Herman 500 euro per keer. 

  1. Burgemeesters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelingen over Nederland

    Burgemees­ters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelin­gen over Nederland

    Gemeente in IJsselland hebben nog geen verzoek gekregen om extra opvangplekken voor asielzoekers te huisvesten. Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op zoek naar 5000 extra opvangplekken vanwege verwachte groei van het aantal vluchtelingen. Burgemeesters bort Koelewijn (Kampen) en Jan Willem Wiggers (Hardenberg) pleiten alvast voor een evenwichtiger verdeling van vluchtelingen over het land.

In samenwerking met indebuurt Zwolle