Het grote graven is begonnen: de ene na de andere zandauto doet station Zwolle aan

video,,Komt er weer eentje.’’ De verkeersregelaars bij het Stationsplein in Zwolle maken zich gereed en schuiven de bouwhekken aan de kant. De grote zandauto die op de Westerlaan rijdt hoeft niet eens te stoppen en rijdt zo de bouwplaats op. Hij is net binnen, als een volgeladen zandauto het terrein juist weer verlaat. Het grote graven voor de fietsenkelder is begonnen.

Het plein voor station Zwolle wordt sinds deze week uitgegraven vanwege de bouw van een ondergrondse fietsenkelder voor duizenden fietsen. Voor aannemer Boskalis is dit het moment van de waarheid. Een van de vele eigenlijk. Maandenlang is de uitgraafoperatie minutieus gepland. Is de praktijk weerbarstig? Op dag één in ieder geval niet, want het aan- en afrijden van de zandauto’s gaat van een leien dakje. Acht van deze transportwagens per uur rijden heen en ook weer terug.

  1. Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!
    Oproep

    Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!

    De kleinste tattoos lijken de meeste spijt op te leveren, soms al op dezelfde dag. Over grotere tattoos, zoals een sleeve (een bijna geheel versierde arm), is meestal lang nagedacht en overlegd met de tattoo-artiest. Daardoor krijgen mensen minder vaak spijt van zo’n grote versiering. Dat schrijft emeritus-hoogleraar Henri Beunders in het boek Optocht der tattoos, dat donderdag wordt gepresenteerd in Arminius in Rotterdam, in aanwezigheid van tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher.

In samenwerking met indebuurt Zwolle