Volledig scherm
PREMIUM
The Bruceband. © Madeleine (Volume 11)

Het succes van tributebands: swingen op het sentiment

Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

Vlooi de concertagenda’s van poppodia in Oost-Nederland er maar op na en zie: veel oude muziek in nieuwe jasjes. De lijst is bijna onuitputtelijk. The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks, Hovius Plays Pearl Jam, The Doors Alive, The original Donna Summer Tribute, The Hillbilly Moonshiners play Mumford & Sons, Forever Amy, Roland&Friends Vintage, AC4DC, Guns2Roses, The Bruceband.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle