Volledig scherm
PREMIUM
PEC wint de KNVB Beker © Henry Dijkman

Historische bekerzege PEC Zwolle: na vijf jaar nog altijd op het netvlies

De onophoudelijke colonne van supportersbussen uit Zwolle en de regio die de snelweg plat leggen. Het volksfeest voorafgaand, het letterlijke en figuurlijke vuurwerk tijdens de wedstrijd en de totale ontlading na afloop: momenten die exact vijf jaar na de verpletterende bekerwinst van PEC op Ajax nog op ieders netvlies gebrand staan. De Stentor blikt terug met supporters, staf en spelers op deze ‘nationale feestdag’ voor Zwolle en ommelanden. Rotterdam,  20 april 2014: 5-1! Hoeveel? 5-1!  

- Vin (10) en Ruben (8) Kobessen -

Volledig scherm
Vin en Ruben Kobessen waren er zelf niet bij, maar kunnen de bekerfinale van PEC Zwolle tegen Ajax inmiddels dromen. Zo vaak hebben ze de beelden teruggekeken. Hun ouders waren er allebei wel. © Frans Paalman

,,Toen Van der Werff op de paal schoot en Ryan Thomas alsnog scoorde zagen we op tv hoe mama juichte.’’ Vin (10) en Ruben (8) Kobessen uit Heino waren zelf nog hartstikke jong toen PEC Zwolle vijf jaar geleden de beker won. Toch kunnen ze de wedstrijd dromen, weten ze vaak zelfs meer details dan hun ouders die wel in de Kuip zaten. De wedstrijd en zeker de samenvatting keken de broers de afgelopen jaren tientallen keren terug. ,,Eigenlijk was het doelpunt van Van Rhijn voor Ajax de mooiste’’, bekent Vin.

  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.

In samenwerking met indebuurt Zwolle