Thomas a Kempis wordt vaker herdacht. Zo werd vanuit de stichting die zijn naam draagt twee jaar geleden de vlucht van Thomas a Kempis en andere kloosterlingen van Zwolle naar Hasselt nagespeeld. Ze vluchtten bijna 600 jaar geleden vanwege een conflict over de bisschop van Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas a Kempis wordt vaker herdacht. Zo werd vanuit de stichting die zijn naam draagt twee jaar geleden de vlucht van Thomas a Kempis en andere kloosterlingen van Zwolle naar Hasselt nagespeeld. Ze vluchtten bijna 600 jaar geleden vanwege een conflict over de bisschop van Utrecht. © Pedro Sluiter Foto

Hoe goed ken jij wereldberoemde Thomas a Kempis uit Zwolle? Doe onze Thomas-Test

QuizZwolle herdenkt dit weekeinde dat Thomas a Kempis 550 jaar geleden gestorven is. De monnik is wereldberoemd, maar wat weet jij eigenlijk van deze Zwollenaar? Test je kennis in onze Thomas-Test.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Zwolle