Volledig scherm
De attentiemast werd vorig jaar vlak voor kerst verwijderd, omdat-ie niet veilig genoeg bleek. © Frans Paalman

Hornbach krijgt na ruim een jaar de reclamemast terug

Hornbach plaatst begin volgend jaar een nieuwe reclamemast terug op de parkeerplaats bij de bouwmarkt aan de Blaloweg in Zwolle. Een jaar geleden werd de fonkelnieuwe mast verwijderd omdat de constructie niet veilig was. De kroon kon afbreken. Veel te link, oordeelde de Duitse directie.

Volgens woordvoerder Maarten Post is een andere constructeur gevonden die wel voor een veilige mast kan zorgen. Het gaat om een gevaarte van veertig meter met bovenin een driehoekig bord met de merknaam erop. Ondanks discussie in de gemeenteraad over de hoogte, mag-ie wederom veertig meter worden. Dat is op basis van de oude vergunning. 

De mast werd er vorig najaar neergezet en in december, vlak voor kerst plotsklaps weer weggehaald met behulp van twee grote kranen. De bouwmarkt ging daarna in maart open voor publiek. Woordvoerder Post meldt: ‘We hebben uitvoerig onderzoek laten doen naar de gebruikte materialen en technieken en zijn niet over een nacht ijs gegaan. We hebben nu een partij gevonden die de werkzaamheden op de juiste wijze kan voltooien.’

Waarom het zolang heeft geduurd voordat de mast is vervangen, kan Post niet zeggen. Eerder dit jaar liet hij al weten dat er nog gesprekken liepen met de vorige constructeur. Over de afhandeling van de financiële schade wordt niets bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle