De nagenoeg lege sporthal waar huisarts Marco Blanker en zijn collega’s vanmorgen zaten te wachten op mensen die zouden worden ingeënt met het middel AstraZeneca. ‘Maar de helft komt niet opdagen door een advies van de Gezondheidsraad’. Inzetje: Marco Blanker.
Volledig scherm
PREMIUM
De nagenoeg lege sporthal waar huisarts Marco Blanker en zijn collega’s vanmorgen zaten te wachten op mensen die zouden worden ingeënt met het middel AstraZeneca. ‘Maar de helft komt niet opdagen door een advies van de Gezondheidsraad’. Inzetje: Marco Blanker. © Eigen foto / Alex Mulder

Huisarts uit Zwolle vanaf vaccinatielocatie: ‘Onbegrijpelijk, mensen blijven thuis door advies Gezondheidsraad!’

Huisarts Marco Blanker uit Zwolle begrijpt niets van het advies van de Gezondheidsraad om te stoppen met het vaccineren van AstraZeneca bij mensen onder de 60 jaar. ,,Het gevolg is dat ook mensen boven de 60 jaar wegblijven’’, meldt hij vanaf zijn vaccinatielocatie in Zwolle.

1 reactie

 • T.M. Jaspers

  1 maand geleden
  Dat angst een slechte raadgever is, weten we allemaal. Maar waar is men nu bang voor? Voor de minimale kans op bijwerkingen of voor een onzekere kans op Covid-19? Wij, mijn vrouw (61) en ik (64), kregen vanmorgen de uitnodiging tot vaccineren en hebben gelijk een afspraak gemaakt. Wij gaan er voor, en laten ons geen angst aanpraten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstraties
  Play

  Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstra­ties

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges