Volledig scherm
De nieuwbouw nabij het Katwolderplein. © deltaWonen

Huurders opgelet: maandag inschrijven voor Zwolse starterswoningen

Er komen vanaf maandag nieuwe huurwoningen voor starters beschikbaar nabij het centrum van Zwolle. Het gaat om zes eengezinswoningen en 42 appartementen nabij het Katwolderplein.

Vanaf maandag 13 augustus gaan dagelijks tien huizen in de verhuur. De meeste adressen bevinden zich aan de Koekoekstraat. De andere zitten aan de Nachtegaalstraat en Reigerstraat. De huurprijzen schommelen rond de 600 euro per maand. Dat meldt deltaWonen, die de woningen laat bouwen. De oplevering is dit najaar.

Achter parkeergarage

De huizen komen aan de rand van de binnenstad, pal achter de parkeergarage en bioscoop Pathé. Vlak daarnaast staan eengezinswoningen die vrij recent zijn opgeleverd. De zes eengezinswoningen hebben op de begane grond een keuken, toilet en installatiekast. Op de eerste verdieping is de woonkamer, de slaapkamer en een terras. Op de tweede verdieping zijn nog twee slaapkamers met een badkamer.

Binnenin het bouwblok komen parkeerplaatsen. Een deel van de 42 appartementen krijgt de ingang aan de binnenplaats. Voor 36 appartementen is een slaapkamer bedacht, de overige zes krijgen er twee.

Het bouwproject is in handen van Nijhuis BV. De verhuur gaat via de website www.dewoningzoeker.nl

In samenwerking met indebuurt Zwolle