Volledig scherm
PREMIUM
Julian M. (links) en Idris M. (rechts) blijven langer in de cel. Ze worden verdacht van een liquidatiepoging in 2016. © Nicole van den Hout

Idris M. blijft voorlopig vastzitten voor poging tot moord en huurmoord Zwolle

Idris M. (26) blijft voorlopig vast zitten op verdenking van poging tot moord, opdracht geven tot een moord en ontvoering.  De Zwollenaar die eind oktober werd opgepakt, ontkent alle drie de aanklachten. 

De advocaat van M., Marijn Landsman, had de Zwolse rechtbank in een pro forma-zitting donderdag gevraagd M. op vrije voeten te stellen in afwachting van een inhoudelijke behandeling van de zaak. Volgens Landsman is er onvoldoende bewijs tegen zijn cliënt bij alle drie de verdenkingen. 

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle