Naba Echols legt aan voor een vrije worp. De Amerikaan maakte in het bekerduel met Donar bijna de veertig minuten speeltijd vol.
Volledig scherm
PREMIUM
Naba Echols legt aan voor een vrije worp. De Amerikaan maakte in het bekerduel met Donar bijna de veertig minuten speeltijd vol. © Frans Paalman

IJverig Hammers legt het in bekertoernooi af tegen Donar

BasketbalLandstede Hammers legt vreselijk veel energie in de eerste kwartfinalewedstrijd van het bekertoernooi tegen Donar. De Zwollenaren mogen ondanks de nederlaag (73-85) nog een beetje hopen op een plek bij de laatste vier, al lijkt de kans daarop niet erg groot.

 1. Ex-voorganger Zwolse kerk voor rechter wegens ontucht: ‘Ik moest toneelstukjes opvoeren die hij dan filmde’
  PREMIUM

  Ex-voorganger Zwolse kerk voor rechter wegens ontucht: ‘Ik moest toneelstuk­jes opvoeren die hij dan filmde’

  Als voorganger moest hij haar eigenlijk de kerk uitzetten omdat ze een buitenechtelijke relatie had. Zo gaat dat bij evangeliegemeenschap De Deur in Zwolle. Maar in plaats daarvan ging Evert V. (60) zélf een relatie aan met het kerklid. Het was wederzijds, zegt hij. Nee, zegt de vrouw. ,,Je hebt me uitgebuit en gemanipuleerd. Je zegende mijn borsten zodat ze moedermelk zouden geven. Mét handoplegging.’’
 2. Net te weinig bewijs in oude verkrachtingszaak in Zwolle: OM vraagt vrijspraak
  PREMIUM

  Net te weinig bewijs in oude verkrach­tings­zaak in Zwolle: OM vraagt vrijspraak

  De beschuldiging tegen voormalig Zwollenaar B.P. (30) is heftig. Hij zou een vrouw in zijn woning in Zwolle hebben verkracht, en daarbij een vuurwapen in haar richting hebben gegooid, waardoor ze zich geïntimideerd heeft gevoeld. De grote vraag is of het zo gebeurd is. Voor de officier van justitie is het een dubbeltje op zijn kant wat het bewijs betreft. Wat hem betreft moet de man, die nu in Hardinxveld-Giessendam woont, worden vrijgesproken.
 3. ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel
  PREMIUM
  met video

  ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel

  Motorrijders mogen dan soms kampen met het imago van ‘boze bikers’ die wat rauw en grof zijn, Zwolle en omgeving heeft zondag kennisgemaakt met een heel ander type coureur. Stijlvol gekleed maakten 35 motormuizen een rustige rondrit voor het goede doel, als onderdeel van de wereldwijde Distinguished Gentleman’s Ride. ,,Toch wat anders dan in motorpak Valentino Rossi uithangen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle